Kan man ta ett lån utan fast jobb? Vi har svaret - Bästalåneförmedlaren.se

Lån utan fast jobb

lån-utan-fast-jobb

Kan man ta lån utan fast jobb?

Traditionellt sett så har det varit svårt att få ett lån utan fast jobb, men på grund av ökad konkurrens och att det blir allt vanligare med andra typer av anställningar så har många banker och långivare anpassat sina villkor. Så svaret är: Ja, man kan få lån utan att ha en fast anställning. 

Vilka lån kan man få utan fast inkomst?

Det är möjligt att teckna både privatlån och bolån utan fast anställning. Däremot varierar det väldigt mycket mellan olika banker och långivare, en del har som krav att du måste ha en fast inkomst. Men det är även många andra faktorer som avgör dina chanser till att få lån. Du kan även höra efter med din ekonomichef på din arbetsplats för att höra mer vilka möjligheter som finns för dig som anställd.

Öka dina chanser till lån utan fast anställning

I grund och botten är det oftast din uppskattade förmåga till att betala av lånet som spelar störst roll. Det avgörs i sin tur av bland annat din tidigare årsinkomst och om du har hög, låg, eller medel kreditvärdighet. Du kan även försäkra långivaren eller banken om att du kommer sköta återbetalningen på andra sätt. 

Lån med säkerhet

Äger du till exempel en bostad så kan du teckna ett lån med den som säkerhet, då får du med stor sannolikhet även en betydligt bättre ränta. 

Medsökande

Har du möjlighet att få en medsökande, vilket innebär att ni är två personer som delar på lånet, så ökar det dina chanser. I synnerhet om din medsökande har fast inkomst. 

Borgensman 

Ett annat bra sätt är om du har en vän eller anhörig som kan agera borgensman. Det betyder att personen går i borgen för ditt lån om du skulle misslyckas med att betala räntorna eller amorteringen. 

Viktigt att tänka på

Om du planerar att ta ett lån utan fast jobb så är det av största vikt att du vet med säkerhet att du kommer kunna betala av lånet. Låna heller inte mer än du behöver, och jämför lån noga innan du bestämmer dig.

En låneförmedlare hjälper dig hitta lån utan fast jobb

Idag är konkurrensen stenhård mellan olika banker och långivare. Det innebär både att chanserna till ett lån utan en fast anställning blivit mycket högre än tidigare, men också att det nu är svårt att hitta rätt lån bland alla aktörer. Här kommer låneförmedlaren in i bilden. Nu kanske du undrar, vad är en låneförmedlare? Deras uppgift är att hitta rätt lån för dig utifrån din ekonomiska situation, perfekt för någon som söker lån utan fast jobb. 

Jämför låneförmedlare

Glöm inte att jämföra låneförmedlare innan du ska låna pengar online. Beroende på till exempel storleken på lånet, om du har betalningsanmärkningar, och din årsinkomst så kan det variera en del vilken som är den bästa låneförmedlaren för dig. 

Låneförmedlare för lån utan fast jobb

Många låneförmedlare samarbetar med banker och långivare som erbjuder lån utan en fast inkomst. Nedan följer några exempel.

Ordna Bolån

Med ett kundbetyg på 4,9 hos Trustpilot är Ordna Sveriges bästa låneförmedlare 2021. De har avtal med långivare som kan erbjuda både lägst ränta på marknaden (2,95%) och lån för personer i svåra ekonomiska situationer. Hos Ordna kan du ansöka om både privatlån och bolån utan en fast anställning. 

Enklare

Enklare kan hjälpa dig som är minst 18 år gammal att hitta ett privatlån utan en fast inkomst. Kraven är att du ska ha en årsinkomst på minst 120.000 kr, varit folkbokförd i Sverige i minst ett år, samt inte haft något skuldsaldo hos Kronofogden senaste 6 månaderna. 

Sambla

Sambla har 40 samarbetspartners. Det innebär att de är en av dem låneförmedlare med flest banker. Hos Sambla kan du ansöka om privatlån utan fast jobb så länge du har en månadsinkomst på minst 8400 kr och varit skuldfri hos Kronofogden senaste 6 månaderna.  


Se låneförmedlare Jämför lån