Räkna på ditt bolån - Hur mycket kommer det kosta? - Bästalåneförmedlaren.se

Räkna på ditt bolån – Hur mycket kommer det kosta?

Räkna på ditt bolån

Du kanske undrar hur mycket ditt bolån kommer att kosta men vet inte var du ska börja. Då kan du vara lugn. Att räkna på ditt bolån är inte så krångligt som man skulle kunna tro egentligen.

Ta hjälp av bankerna för att räkna på ditt bolån

I princip alla banker som erbjuder bolån möjliggör för kunder att räkna ut sin bolånekalkyl. De flesta av dessa verktyg är gratis och ger dig en snabb inblick hur varje bank har tänkt. Låt oss vandra igenom några av de frågor som ofta brukar finnas med i dessa bolånekalkyler.

Räkna på bolån

Hur många är ni som söker?

Bankerna frågar i princip alltid om du ska söka lånet på egen hand eller tillsammans med någon annan. De andra personen, som ofta är en sambo eller partner, kallas i detta fall för medsökande. Ert hushålls gemensamma inkomst påverkar era chanser att få beviljat ett bolån och hur du ska räkna på ditt bolån.

Vad vill du köpa för bostad?

Olika typer av bostäder innefattar olika typer av kostnader generellt. Ska du t.ex. köpa en villa, en lägenhet eller ett fritidshus? Ja, detta påverkar såklart hur mycket du kan få i bolån.

Hur mycket kan du lägga i kontantinsats?

Beroende på vilken bostad du vill köpa så kommer du behöva peta in en viss kontantinsats från start. Detta utgör oftast de pengar du har sparat eller har i likvida medel. Ett större bolån kräver en större minimum kontantinsats, men du kan själv avgöra om du vill betala ännu mer i kontantinsats för att minska lånet.

Vad är din månadsinkomst?

Hur stor din inkomst är per månad kommer i stor grad avgöra hur stort bolån du kan tänkas få beviljat. Det är också viktigt att se över retroaktivt hur lång tid du haft denna lön. Bankerna vill kunna försäkra sig om att du har förmågan att kunna amortera på ditt bolån.

Se låneförmedlare Jämför lån