Blancolån - Detta ska du tänka på - Bästalåneförmedlaren.se

Blancolån

Ett privatlån eller ett blancolån är helt enkelt ett lån utan säkerhet. Vill du bygga om hemma, köpa bil eller åka på semester? Då kan ett blancolån vara något för dig. Det som är så bra med blancolån är att det kan användas till precis det som låntagaren själv väljer.

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån kan enkelt beskrivas som ett lån där låntagaren inte har en säkerhet att lämna för lånet. Detta innebär att den som lånar pengar inte uppger till exempel sin egendom som pant för att få teckna lånet. Detta till skillnad från till exempel ett bolån där ens bostad är säkerheten och lämnas därför som en slags pant till banken utifall personen inte kan betala tillbaka lånet i fråga. Att ta ett blancolån, att låna utan säkerhet, innebär alltså att du lånar utan pantsättning. Dessutom förväntas du endast betala av lånet genom amortering och räntebetalningar.

blancolån

Vad kan ett blancolån användas till?

Det som är så bra med blancolån är att det kan användas till precis det som låntagaren själv väljer. Det finns inga krav från långivaren, som det till exempel gör när det handlar om billån. Då är pengarna avsedda att användas för att köpa ett fordon. Men ett blancolån har inga sådana begränsningar. Det kan användas till en investering, ett större inköp eller till att samla lån. Just det sistnämnda är väldigt vanligt, eftersom det ofta händer att vi skaffar ett flertal mindre lån och krediter, sedan när vi räknar efter så visar det sig att den sammanlagda kostnaden blir rätt så hög. Då kan ett blancolån lösa problemet och sänka kostnaden, eftersom det inte kräver någon säkerhet och inte måste uppfylla några krav på användning för något speciellt ändamål.

Ansök om blancolån

Vilken ränta får jag på mitt lån?

Att låna ut pengar utan säkerhet för självklart med sig en större risk för långivaren. Därför får blancolån ofta något högre ränta jämfört med exempelvis bolån där du använder bostaden som säkerhet. Fördelen med ett blancolån är att du kan använda pengarna till vad du själv vill. Det långivaren bryr sig om är att du har en tillräckligt stor inkomst varje månad för att klara av att betala kostnaderna för lånet.

Om du nu väljer att ansöka om privatlån så är det viktigt att du har koll på räntan. Ett av de första stegen är att jämföra ränta och månadskostnad för ditt lån. Detta är ett viktigt steg då om du väljer att låna pengar betyder det är också att du kommer behöva betala tillbaka allt – bit för bit och med ränta på det.

Just därför är det viktigt att du som låntagare jämför räntenivån noggrant mellan alla låneförmedlare. På så sätt hittar du det bästa alternativet för dig och din ekonomiska situation.

Se låneförmedlare Jämför lån