🥇Låneförmedlare med flest banker - per riskklass | Bästa låneförmedlaren

Låneförmedlare med flest banker – per riskklass

Du kanske undrar varför de låneförmedlare med flest banker är bättre för dig som låntagare? Låneförmedlare som har flest banker (långivare) kopplade till sig brukar innebära att du som låntagare får bättre villkor. Men det beror på vilka banker det rör sig om och vad för sorts kreditvärdighet du har. I nedanstående tabell har vi gjort en uppdelning i fem riskklasser för att underlätta jämförelsen.

 • Mycket låg risk (mycket god kreditvärdighet): Du har en mycket stabil ekonomi. Max 4 kreditupplysningar senaste 12 månaderna. Fast anställd eller egenföretagare, har taxerad inkomst sedan minst tre år tillbaka på över 250 000 kr per år, inkomst före skatt per månad på över 30000 kr. Du har med en medsökande med liknande kreditvärdighet. Du har varit i Sverige minst tre år. Privatlåneränta på 2,95-4,00%.
 • Låg risk (god kreditvärdighet): Du har en stabil ekonomi. Max 8 kreditupplysningar senaste 12 månaderna. Kanske fast anställd eller egenföretgare, har taxerad inkomst sedan minst tre år tillbaka på över 180 000 kr, inkomst före skatt per månad nu på över 22 000 kr. Du har varit i Sverige minst tre år. Privatlåneränta på 3,50-7,00%.
 • Medel risk: Max 12 kreditupplysningar senaste 12 månaderna. Alla anställningsformer, har taxerad inkomst sedan minst två år tillbaka, inkomst före skatt per månad nu på över 18 000 kr. Du har varit i Sverige minst två år. Privatlåneränta på 5,00-18,00%.
 • Hög risk: Väldigt många kreditupplysningar senaste 12 månaderna. Alla anställningsformer, har taxerad inkomst sedan minst ett år tillbaka men senaste året var lågt (100 000+ kr), inkomst före skatt per månad nu på över 15 000 kr. Privatlåneränta på 5,00-29,00%.
 • Betalningsanmärkning: Du har betalningsanmärkning men har annars en ok ekonomi (enl ovan: mycket låg risk – medel risk).

Uppdelning – Antal banker per riskklass hos respektive låneförmedlare

Vi har också gjort en uppdelning baserat på vilken låneförmedlare som har flest banker per riskklass. Flera låneförmedlare kan ha ”flest banker” i en riskklass eftersom många har överlappande banker och vissa banker är likvärdiga och därmed tar de ut varandra. Vi har i listan grön-markerat de tre låneförmedlare som Bästalåneförmedlaren.se har rankat som bästa låneförmedlare just nu.

 • Grön: Låneförmedlare med flest banker i denna riskklass
 • Orange: Låneförmedlare med tillfredsställande antal banker i denna riskklass
 • Röd: Låneförmedlare med för få banker i denna riskklass
 • Svart: Låneförmedlare med inga banker i denna riskklass

1) Direkto
2) Enklare
3) Zmarta

Läs mer och jämför alla låneförmedlare.

låneförmedlare med flest banker
Låneförmedlare med flest banker per riskklass

Vilka är Sveriges låneförmedlare med flest banker?

Låneförmedlare har som primärt uppdrag att ge dig bästa möjliga lån för just dina ekonomiska förutsättningar och din kreditvärdighet. Att kunna erbjuda lån från många olika banker är ett kvitto på att du får bra villkor på ditt lån. Detta eftersom konkurrensen blir högre mellan de olika aktörerna vilket gör att bankerna måste kämpa hårt för att vinna ditt förtroende framför övriga aktörer.

Låneförmedlare med flest banker

Men vilka låneförmedlare är det egentligen som har längst lista med anslutna banker i sitt erbjudande till dig som låntagare?

Consector som exempelvis erbjuder privatlån har omkring 30 långivare du kan välja bland. Zmarta, som bland annat förmedlar lån till personer med svag kreditvärdighet, kan erbjuda närmare 35 stycken långivare. Allra flesta antal långivare & banker erbjuder dock Advisa, hela 39 stycken. Oavsett hur många banker varje aktör har rekommenderar vi att du själv analyserar och jämför låneförmedlare för att hitta den bästa för din situation.

3 kommentarer på “Låneförmedlare med flest banker – per riskklass

 1. Väldigt intressant att titta på Låneförmedlare med antal banker utifrån riskklasser! Där ser man tydligt vilka låneförmedlare som kommer ge dig lägst ränta!! Sen tycker jag det är imponerande att de flesta kan ge lån till dig även fast du har en betalningsanmärkning… eftersom jag skulle kalla det ”Väldigt hög risk”!!!

 2. Tycker det var väldigt bra att ni skrev om låneförmedlare med flera banker utifrån olika riskklasser. För då kan jag tydligt se låneförmedlare som erbjuder lägre ränta för sina lån. Också riktigt kul att se att de flesta är villig att ge lån även om man skulle ha en betalningsanmärkning. Man har ju hört flera gånger att det är ”för hög risk” vilket gör att dt är omöjligt att få lån. Så det är bra att veta att det inte är helt kört om man skulle vara i en sådan situation!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Se låneförmedlare Jämför lån