🥇🥈🥉 Här är Sveriges alla låneförmedlare - Jämför och ansök enkelt

Jämför alla låneförmedlare

Här har vi gjort en sammanställning över Sveriges alla låneförmedlare i alfabetisk ordning. Jämför alla låneförmedlare på ett överskådligt sätt och ta ställning när det är dags för dig att låna pengar online. Fetmarkerade låneförmedlare är topp 3 rankade låneförmedlare enligt den analys som BästaLåneförmedlaren.se genomfört.

jämför låneförmedlare med bäst ränta
 • Advisa – Grundades 2011 i Stockholm. De är en pionjär på sitt sätt eftersom de började som ett telemarketingföretag och år 2015 redan hade över hundra anställda. Advisa har på senaste tiden ändrat sin inriktning mot marknadsföring och skalat av verksamheten. Aktören har ett gott rykte på marknaden och kan hjälpa dig att kunna låna pengar med låg ränta.
 • Compricer är en låneförmedlare vars bolag är helägt av Schibsted. De jobbar med telemarketing baserat på uppgifter de får in som följd av att konsumenter shoppar efter försäkring och annat på Compricers hemsida. Compricers affärsmodell är att de erbjuder dig som kund att spara pengar på försäkringar, lån, elavtal och sparkonton.
 • Consector (numera under namnet Lånekoll) grundades år 2014 i Stockholm. Bolaget jobbar till stor del med telemarketing. På bolagets ägarlista återfinns bland annat gambling private equity bolaget Optimizer invest.
 • Ordna Bolån (tidigare Direkto) – Bästa låneförmedlaren 2020 och 2019 grundades 2014 i Stockholm. Du kan låna pengar via Ordna Bolån från över 30 långivare på marknaden. ”Den schysste lånerådgivaren” är deras tagline. Ordna Bolån fokuserar på privatlån med låga räntor och har mycket bra servicenivå samt ett gott rykte. Detta eftersom de har högst ranking på Trustpilot när man jämför alla låneförmedlare i dagsläget. Ordna Bolån jobbar bland annat med influencers för att få ut budskapet om låneförmedlingens olika fördelar.
 • Enklare Ekonomi i Sverige Ab (tidigare Reciva) – även kallat ”Enklare” grundades 2015 av personer som hoppade av Advisa. Bolaget har även verksamhet i Norge och bedriver telemarketing i stor skala. Enklare som låneförmedlare har ett relativt bra omdöme på marknaden.
 • FreedomFinance – Se Zmarta.
 • Lendo – Grundades 2007 i Stockholm och köptes tidigt (2010) upp av det norska mediehuset Schibsted. De utför aggressiv marknadsföring som i slutändan betalas av långivarna som därmed behöver ta ut högre räntor från låntagarna. Värt att veta är också att Schibsted äger låneförmedlaren Compricer. Läs mer om vilket omdöme Lendo har bland sina kunder i vår blogg.
5 tips: Så jämför du låneförmedlare när du ansöker om lån

Jämför fler låneförmedlare

 • Likvidum är ett Stockholms-baserat bolag som grundades år 2014. De är ett telemarketingbolag som bland annat använder försäljning över telefon för att nå ut till sina kunder. Likvidium erbjuder dig lån på mellan 10.000 till 500.000. De hävdar att endast en kreditupplysning tas i samband med ansökan.
 • Låna Bra i Sverige AB (”Koll”) – Grundades 2014 i Stockholm. De är ett telemarketingbolag med aggressiv försäljning. Omoralisk och aggressiv affärsmodell som ger en negativ bild om låneförmedling. Bolaget är svartlistat av Bästa Låneförmedlaren. Ny prövning görs 2020.
 • Reducero – Grundades 2014 i Göteborg. Reducero är en mindre låneförmedlare med liten panel av banker. Bolaget bedöms som omoraliskt och har en aggressiv affärsmodell vilket ger en negativ bild om låneförmedling där man som kund exempelvis utlovas besked inom 30 sekunder från dess att man ansökt. De har många externa försäljare och bolag sammankopplade vilket resulterar i att bolaget tappar kontrollen. Bolaget är svartlistat av Bästa Låneförmedlaren. Ny prövning görs 2020.

Fler låneförmedlare

 • Sambla – Grundades i Stockholm 2015 av personer som hoppade av Advisa. Sambla har även verksamhet i Norge och Finland. Om du jämför alla låneförmedlare är Sambla en av dem som erbjuder flest långivare, närmare omkring 35 stycken banker och långivare. Därmed är de en av de låneförmedlare med flest banker. Sambla kommunicerar enligt egen utsago att deras tjänst är gratis och icke bindande för dig som kund. Men vilket omdöme har Sambla som låneförmedlare egentligen? Läs mer i vår blogg.
 • Zensum – Grundades i Stockholm 2015 av personer som hoppade av Advisa. Zenusm har även verksamhet i Norge och har i dagsläget över 3500 kundomdömen på Trustpilot. Ska du låna pengar online hos Zensum är det ett krav att man ska ha varit folkbokförd och skriven i Sverige i minst ett år, ha en årsinkomst på minst 120 000 kr och även vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader.
 • Zmarta – FreedomFinance grundades ca år 2000 i Ängelholm. Zmarta har ett gott omdöme och är ett av FreedomFinance varumärken som de nästan uteslutande fokuserar på just nu. FreedomFinance har ägts i olika omgångar av olika private equity bolag, just nu av Bauer Media som är ett tyskt mediahus (som äger mycket radio i Sverige). Fokuserar sig på att bli en jämförelse-sajt i likhet med Compricer och erbjuder bland annat blancolån.
jämför låneförmedlare

När du jämför låneförmedlare är det också viktigt att se på vilket urval av banker & långivare de har. Ska du exempelvis söka efter ett privatlån hos Coop eller Santander Bank så är det inte säkert att den låneförmedlare du väljer just har ett samarbete med dessa långivare.

Läs mer om bolåneförmedlare och låneförmedlarnas bankpaneler. Vi har gjort en jämförelse baserat på riskklasser: Låneförmedlare med flest banker.

En kommentar på denna artikel

 1. Grym artikel! Bra för oss som ska söka lån att få en överblick över alla låneförmedlare som finns så vi kan jämföra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Se låneförmedlare Jämför lån