Ska du låna pengar online? 5 saker att tänka på | Bästalåneförmedlaren.se

Låna pengar online – att tänka på

Låna pengar online

Oavsett om du ska ta ett privatlån för ett mindre köp eller låna till ett större köp såsom hus eller en bil så finns ett antal saker du bör tänka på. Tack vare att vi lever i en digital värld har det blivit enklare än någonsin att börja resan och låna pengar online istället för att starta hos ett bankkontor. Bästa låneförmedlaren ger dig 5 handfasta tips på saker du ska tänka på när du söker lån online.

5 saker att tänka på när du ska låna pengar online

1. Jämför flera låneförmedlare först

Det finns många låneförmedlare där ute som kan hjälpa dig på traven när du ska låna pengar online. Därför är det viktigt att du jämför och analyserar flera låneförmedlare för att hitta den bästa. Du avgör själv vilken låneförmedlare som är bäst men ett tips är att titta efter följande indikatorer:

Det hjälper också att kolla efter vilken låneförmedlare som har flest banker.

Låneförmedlarens roll är att bistå dig som kund genom hela processen genom att ta kontakt med flera olika långivare och identifiera låneerbjudanden som passa dig. Långivarna ställs mot varandra och får ge sitt bästa förslag för din situation.

Låna pengar via en låneförmedlare online
En trygg låneförmedlare kan hjälpa dig när du ska låna pengar online

2. Tänk på vilken återbetalningstid olika lån har

När du ansöker om lån kan det vara klokt att inte tänka för optimistiskt angående återbetalningstid. Särskilt inte om det skulle vara så att du inte har goda marginaler. Att exempelvis lägga upp lånet på en kort tid endast för att det blir lägre återbetalning kan vara en riskfaktor.

Därför är det värt att fundera noga utefter flera parametrar om du klarar av att betala tillbaka lånet så att du undviker oväntade svårigheter att återbetala ditt lån i god tid. En faktor som också spelar roll är om du söker lån med en medsökande och vilka ekonomiska möjligheter som den personen har idag och i framtiden.

Ett axplock av de bästa låneförmedlarnaGå till ansökningar
direkto bästa låneförmedlaren 2020Ansök
zmarta lån omdömeAnsök
axo finans logotypAnsök

3. Samla ditt lån med dina andra lån

Du kanske går i tankarna om att låna pengar online men blir orolig över hur det blir med ditt privatlån (även kallat blancolån) eller bolån som också måste betalas tillbaka med ränta. Då kan det vara värt att överväga att samla dina lån för att hitta bäst ränta.

Om du vill ta en samlingslån kan du välja att göra det via en låneförmedlare. Syftet är att samla ihop dyra lån och krediter samt andra avbetalningar för att på så sätt sänka dina totala räntekostnader. Samtidigt kan du hitta en ränta som är lämplig för just din ekonomiska situation.

Låna pengar online
Samla dina lån i ett samlingslån för att reducera räntekostnader

4. Låna pengar online endast från trygga låneförmedlare

Låneförmedlare kan vara till stor hjälp när du känner dig vilsen och inte vet vilket bank som erbjuder rätt lån som är bäst för dig. Men det är viktigt att komma ihåg att jämföra alla låneförmedlare och se upp för varningssignaler hos mindre trygga aktörer.

Några varningstecken att se upp för hos låneförmedlare när du ska låna pengar online:

  • Låneförmedlare som ägs av mediebyråer och sprider vinklad information i tidningar
  • Aktörer som inte visar hela räntespannet och dolda avgifter
  • Låneförmedlingstjänster som inte är objektiva
  • Aktörer med dåliga kundomdömen

Så när du väljer att ansöka om lån är det viktigt att granska fler aktörer inom låneförmedling innan du väljer den som du tycker är bäst. Bästa låneförmedlaren har rankat Advisa, Ordna Bolån (tidigare Direkto) och Lånekoll som de topp tre bästa aktörerna 2020.

5. Välj rätt typ av lån för din situation

Oavsett om du ska låna pengar till att köpa ny bil, renovera hemmet eller bekosta en bostad så skall regeln vara att ta ett lån för att antingen bekosta en plötslig utgift eller för att ha råd med ett större viktigt köp. Har du räkningar som måste betalas snabbt av akuta skäl kan det vara aktuellt att exempelvis ansöka om kontokrediter eller ta ett snabblån.

2 kommentarer på “Låna pengar online – att tänka på

  1. Bra läsning och nyttig info. Generellt så brukar jag alltid gå via en låneförmedlare för att slippa sitta och jämföra massor med lånegivare och deras erbjudanden manuellt. Skönt att slippa sånt när man ändå inte har tid. Gäller dock att välja rätt lånegivare, för finns en hel uppsjö idag.

    1. @Jan Anders, många av dem är också mindre trovärdiga, skulle t.ex undvika Lendo då de ägs av nyhetsbolag osv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Se låneförmedlare Jämför lån