Samla lån & hitta bäst ränta genom den bästa låneförmedlaren

Samla lån & hitta bäst ränta

Varför ska du samla lån för att hitta bäst ränta?

Genom en låneförmedlare kan du samla dyra lån, krediter och avbetalningar och sänka dina räntekostnader, men också hitta den ränta som passar dig bäst. Här är en sammanställning på Sveriges bästa Låneförmedlare då du vill samla dina lån. Samlingslån kan du få från 2,95 % och du kan samla upp till 600 000 kr. Välj en återbetalningstid mellan 1 – 18 år. Vi berättar med vad du ska tänka på när du samlar lån och krediter.

samla dina lån

Samla dina lån med bästalåneförmedlaren.se

BästaLåneförmedlaren.se har gjort jobbet så du slipper – vi har listat de bästa låneförmedlarna när du letar ett samlingslån för att samla lån med bäst ränta. Processen är ganska snarlik mellan låneförmedlarna och med hjälp av BankID, en enda kreditupplysning och automatiserade processer kan du enkelt hitta det bästa samlingslånet för just dig.

1. Ange lånebelopp som du vill samla & återbetalningstid

Du kan välja mellan 5 000 – 600 000 kr. Kom ihåg att mindre lån kan vara lite dyrare än större. Alla låneförmedlare har flexibla lösningar där du kan välja återbetalningstider mellan 1 – 15 år.

Tips: 1) Det viktigaste är att du kan betala tillbaka lånet utan problem. Välj därför en återbetalningstid som ger dig en månadskostnad som du klarar av att betala. 2) Glöm dock inte att en kortare återbetalningstid innebär lägre total räntekostnad. 3) Behöver du samla och låna mer? Glöm inte att ange det när du söker.

2. Ansök om ett samlingslån genom en låneförmedlare

Du kan i filtret ovan välja att bara söka lån genom en låneförmedlare genom att kryssa i rutan för det.
Tips: Vi rekommenderar verkligen inte att du ansöker om ett lån hos en enskild långivare. Det är smidigare och smartare att ansöka om ett samlingslån hos en låneförmedlare som skannar av hela marknaden för dig med en ansökan. Då slipper du göra jobbet själv, tjänsten är kostnadsfri och du får förmodligen bättre ränta än vad du skulle ha fått på egen hand. Dessutom så görs bara en kreditupplysning.

3. Om du behöver få svar direkt när du vill samla dina lån

Vill du ha snabb utbetalning så kan du filtrera på att bara se alternativ där du kan signera för lånet elektroniskt. Utbetalningarna sker snabbast på det sättet. Att samla lån och få svar direkt (eller inom några minuter) är numera möjligt tack vare automatiska processer och snabb teknik hos låneförmedlarna.

4. Om du vill samla lån och har betalningsanmärkning(ar)

Du kan välja att filtrera på de långivare och låneförmedlare som kan hjälpa till om du har en betalningsanmärkning. Dina alternativ blir färre men det finns mycket duktiga låneförmedlare och långivare som kan hjälpa dig ändå – givet att din kreditvärdighet i övrigt ser bra ut.

Tips: Med betalningsanmärkning brukar det högsta lånebeloppet ligga på ca 250 000 kr. Vi rekommenderar att du samlar dina dyraste lån och krediter först, men att ta med de minsta lånen är kanske ännu viktigare. Då kan du förbättra din kreditvärdighet på sikt och sedan ansöka om ett större lån.

5. Hur vi räknar

Nominell ränta: Nominell ränta hämtas från bolagens hemsidor men vi dubbelkollar även mot de banker som finns i panelen.

Vissa låneförmedlare – inte sällan de största aktörerna – har en tendens att inte vilja visa hela räntespannet. Till följd av detta kan de ofta få straff från konsumentverket. För att en låneförmedlare ska finnas med på BästaLåneförmedlaren.se ska de ha skött sig rätt i minst 12 månader och inte blivit straffade av Konsumentverket.

Månadskostnad: Räknas på en exempelränta som hämtas från bolagens hemsidor. Observera att den ränta du faktiskt får är individuellt satt.

Att återbetala: Detta är beloppet du ska betala tillbaka inklusive det du lånar. Här i ingår alltså amortering, ränta och kostnader.

Axplock av de bästa låneförmedlarna för privatlån 2021

Ordna Bolån

Ordna Bolån (tidigare Direkto)

 • Ordna Bolån har de långivare som ger lägst ränta på marknaden (2,95%) i sin panel samtidigt som de kan erbjuda kunder med svårare situationer en antal långivare som utvärderar sådana låneansökningar också.
 • Delvis pga ett kundbetyg på 9,8/10 på Trustpilot rankas Ordna Bolån (tidigare Direkto) som Sveriges bästa låneförmedlare 2020.
 • Privatlån utan säkerhet mellan 10.000 – 600.000 kr. Återbetalningstid mellan 1 – 18 år.
 • Ordna Bolån samarbetar med över 20 långivare för att du ska få den lägsta räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • Ordna Bolån passar sökande med genomsnittlig till mycket god kreditvärdighet.
 • Ordna Bolån passar inte sökande med låg/dålig kreditvärdighet. De jobbar inte med högkostnadskrediter eller långivare som jobbar i det segmentet.
 • Din profil för bästa möjliga resultat: 22+ år. Fast inkomst från arbete eller pension, eller egenföretagare. Lön 20 000+ kr per månad.

Läs merZmarta

Zmarta

 • Kundbetyg på 4,7/5 från 1 674 kundomdömen på Trustpilot (2020-01-08)
 • Zmarta förmedlar privatlån utan säkerhet mellan 5.000 – 600.000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 15 år.
 • Zmarta samarbetar med totalt 35 långivare för att försäkra sig om att du som kund får den bästa möjliga räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • Zmarta förmedlar även lån till dig som har svag kreditvärdighet, exempelvis på grund av betalningsanmärkningar.
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 120.000 kr. Betalningsanmärkningar är ok.

Läs mer

axo finans logotyp

Axo Finans

 • Axo Finans förmedlar lån mellan 5.000 – 600.000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.
 • Flera av Axo Finans långivare accepterar betalningsanmärkning, sämre kreditvärdighet och mindre lån. Axo Finans passar därför bäst av låneförmedlarna för dig som har lite sämre kreditvärdighet.
 • Axo Finans  är bland de låneförmedlare som har flest långivare på marknaden: 30 st. Axo Finans samarbetar med totalt 30 långivare för att försäkra sig om att du som kund får den bästa möjliga räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • Kundbetyg på 4,5 av 5 från hela 1 600 kundomdömen på Trustpilot.
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 100.800 kr.
 • Betalningsanmärkningar godtas ej.

Läs mer

enklare logotyp

Enklare

 • Låneförmedlaren Enklare förmedlar privatlån mellan 5.000 – 600.000 kr med en återbetalningstid mellan 1 – 20 år.
 • Kundbetyg på 4,7 av 5 från hela 2 829 kundomdömen på Trustpilot.
 • Samarbete med upp till 28 långivare för att försäkra sig om att du som kund får den bästa möjliga räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
 • Krav: Minst 18 år. Årsinkomst på minst 100.000 kr.
 • Betalningsanmärkningar är inget hinder.

Läs mer

Se låneförmedlare Jämför lån