Vad är en låneförmedlare? Låna pengar online - Bästalåneförmedlaren.se

Vad är en låneförmedlare & deras roll när du ska låna pengar online?

vad är en låneförmedlare

Du kanske har hört talas om låneförmedlare och att de arbetar med olika typer av lån. Men vad är en låneförmedlare egentligen och vilken roll har de på marknaden idag? Och hur kan de hjälpa dig att få bäst privatlån eller bolån? Vi berättar mer och förtydligar hur de kan hjälpa dig när du ska låna pengar online.

Först och främst ska vi reda ut begreppet. En låneförmedlare har inte uppdraget att låna ut pengar till dig som kund. Istället är deras roll att se till att du som låntagare får chans att noga jämföra olika banker och långivare. Helt enkelt ungefär samma sätt som du kan jämföra priser på produkter, flygresor och hotell online.

Vad är en låneförmedlare?

Du precis som många andra undra säkert: vad är en låneförmedlare egentligen och hur fungerar de? Det korta svaret är att de hjälper dig med din låneansökan och hittar det bästa lånet för dig. Väljer du att ansöka om t.ex. ett privatlån eller bolån via en låneförmedlare komma alla olika typer av banker och långivare som förmedlaren samarbetar med chansen att erbjuda dig ett lån samt presentera sina villkor. Att ansöka om lån är enkelt.

Du anger initialt det belopp som du vill låna, dina individuella ekonomiska uppgifter samt din förslag på amortering och återbetalning av lånet. Låneförmedlaren och deras plattformar online ger dig därefter svar på relativt kort tid varpå du presenteras en lista med långivare som kan vara aktuella för din situation. Här är det viktigt att analysera alla låneförmedlare för att hitta den bästa för ditt behov. Skulle du efter vidare analys av presenterade långivare hitta ett lån som du är redo att godkänna undertecknar du ett så kallat låneavtal. Därefter får du beloppet på ditt bankkontot inom ca en vecka.

Skulle du inte vara nöjd med de lån som presenteras kan du vända dig till ytterligare en alternativ låneförmedlare. Jämför alla låneförmedlare mot varandra innan för att säkerställa att du väljer rätt.

Hur sker låneansökan?

När du gör en låneansökan så är det viktigt att veta att du inte binder dig till något juridiskt löpande. Det är enbart en kreditupplysning som verkställs i affärsmässig mening. Vad som är bra är att löneansökningar alltid är helt gratis för dig som kund så att du ska få en god chans att jämföra villkor i lugn och ro innan du bestämmer dig.

Detta beror på att långivarna alltid betalar ut en provision till låneförmedlaren för de kunder som de får genom låneförmedlarens insatser.

Se låneförmedlare Jämför lån