Vilket omdöme har Lendo? - ★ Låneförmedlare | Bästalåneförmedlaren.se

Vilket omdöme har Lendo?

Lendo omdöme 2020

Ingen kan ha gått miste om låneförmedlaren Lendo, som vuxit sig stora på relativt kort tid. Företagets syfte är att se till att sina kunder lyckas hitta det bästa lånet med en förmånlig ränta. Men vilket omdöme Lendo har bland sina kunder, det är något vi valt att gräva djupare i.

Lendo har ungefär 35 olika banker och kreditgivare i sin portfölj, vilket gör att de kan anpassa låneerbjudandet efter just din ekonomiska situation. Men vilket omdöme har egentligen Lendo bland sina kunder och på marknaden? Det skall vi ta reda på.

Lendo och deras omdöme

Lendo hävdar offentligt att de är den största låneförmedlaren inom privatlån och företagslån. Om man jämför alla låneförmedlare så kan man konstatera att de Lendo har ett ganska högt omdöme. På Trustpilot har kunderna givit dem 4.6 i snittbetyg. Detta baseras på omkring 727 stycken omdömen.

lendo omdöme
Lendo har omdömet ”Utmärkt” på Trustpilot

Värt att notera är att Lendo även rankar på plats 2 av 3 inom kategorin finansbolag samt på plats 17 av 28 inom kategorin Finansiella tjänster på Trustpilot.

Vilka typer av lån erbjuder Lendo?

En viktig faktor för att erhålla god trovärdighet från sina kunder är att erbjuda ett brett utbud av lån. Lendo är bland annat specialiserade på privatlån där du kan ansöka om belopp mellan ca 10 000 – 600 000 kr. De erbjuder även en återbetalningstid på omkring 1 till 15 år i snitt. Ett sådant lån kan vara passande för dig om du exempelvis ska köpa en ny bil eller utföra ett större renoveringsjobb i hemmet.

Räntenivån är en viktig faktor

En annan viktig aspekt för att låneförmedlare ska förtjäna ett gott omdöme är räntan och det ränteintervall som erbjuds av låneförmedlaren. Lendos anslutna banker och långivare erbjuder lån inom spannet 2,95 – 29,95 %. Det är viktigt för dig att veta att räntan bestäms individuellt utifrån den kreditvärdighet du har.

Lendo omdöme

Vilka krav ställer Lendo?

Att ansöka om lån innebär att man måste bemöta ett antal krav från lånegivaren. Vilket omdöme Lendo har på marknaden kan i viss utsträckning påverkas av kraven som de ställer. För hårda krav kan skrämma bort vissa kundsegment och för låga krav kan skapa andra typer av problem. I Lendo’s fall gäller följande krav för att kunna ansöka om lån:

  • Du ska vara myndig, det vill säga ha fyllt 18 år
  • Ha en fast inkomst från antingen arbete eller från din pension
  • Du ska vara både folkbokförd och skriven i Sverige
  • Du bör inte ha några skulder hos Kronofogden i nuläget och under senaste 6 månaderna
  • Din årliga inkomst skall uppgå till åtminstone 100.000 SEK

Lendo hävdar emellertid att de samarbetar med ett antal långivare som har möjligheten att erbjuda lån trots betalningsanmärkningar i bagaget. 

Vilka långivare samarbetar Lendo med?

När det blivit dags för dig att ansöka om lån så är det troligt att du vill veta vilka långivare som det finnas att välja mellan. En låneförmedlare erbjuder lån från ett antal olika sådana leverantörer, vilka har helt olika villkor och förutsättningar att kunna hjälpa dig. Detta påverkar i sin tur vad kunderna tycker om låneförmedlaren eftersom ryktet hos långivare har en stor betydelse för helhetsbilden.

Lendo samarbetar med omkring 35 banker och låneföretag, och några av dessa är bland annat Collector Bank, Balanzia, Lendify och Forex Bank.

En kommentar på denna artikel

  1. Skulle nog säga att Lendo får max 2/5 i betyg. Inte nöjd alls. Har inte blivit bemött särskilt bra av dem och personligen lånar jag hellre från nån annan aktör som är lite mindre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Se låneförmedlare Jämför lån