Så kan du smart kan spara pengar - För en bättre ekonomi - Bästalåneförmedlaren.se

Så kan du smart kan spara pengar – För en bättre ekonomi

Vill du få pengarna att räcka längre? Eller vill du spara pengar till en kontantinsats? Oavsett vad så är det alltid en trygghet att spara pengar om något oförutsett händer. Har du bra koll på din ekonomi så stärker det också din kreditvärdighet och du kan enklare ta nödvändiga lån och krediter. Sparar du till olika mål så är det bra med ett strukturerat sparande, för att veta vilka pengar som ska gå till vad. Ett bra sätt för att ha koll är att dela upp pengarna du sparar varje månad i olika sparformer till de olika målen.

Fyra konkreta tips för att spara pengar 

  • Se över dina lån och samla dina lån. Om du har många krediter och lån kan det vara smart att baka ihop de i ett. Ett samlat lån innebär lägre ränta och månadskostnader.
  • Spara pengar i aktier och fonder. Ska du spara pengar till ett långsiktigt mål så är det smart att låta pengarna växa. Ica banken har sammanställt en bra guide av de olika fondtyperna. 
  • Hitta billigare försäkringar och elavtal. Jämför dina försäkringar och avtal och se om du kan få ner kostnaderna där. Försök energisnåla så pass som det går. 
  • Betala räkningar i tid och lägg de i autogiro. Att betala räkningar i tid låter som en självklarhet, men det är mänskligt att missa ibland. Lägg de räkningar du kan i autogiro och undvik påminnelseavgifter eller ännu värre – betalningsanmärkningar. 

Spara pengar till en bostad

Om du vill spara pengar till en kontantinsats innebär det både tid och planering. Det krävs oftast ett stort startkapital för att ha råd med lägenheten eller huset du vill köpa. Alla spartips som minskar på dina vardagliga kostnader är givetvis nödvändiga här. 

Det kan vara smart att lägga upp en sparplan med hjälp av en bolånekalkyl. Där kan du räkna på hur lång tid det kan ta att spara ihop till kontantinsatsen. Först får du se hur mycket du kan låna och då vet du hur mycket du behöver lägga undan för att nå målet i tid. Handelsbanken, SEB och alla andra banker har en bolånekalkyl, undersök och jämför för att få bästa möjliga lån!

Se låneförmedlare Jämför lån