🥇Analysera låneförmedlare & hitta den bästa - Bästalåneförmedlaren.se

Analysera låneförmedlare & hitta den bästa

Jämför hitta bästa låneförmedlaren

Är du på jakt efter att hitta det rätta lånet för just din ekonomiska situation? Känner du att det finns väldigt många aktörer inom låneförmedling i Sverige? Tycker du det är klurigt att hitta den låneförmedlare du anser vara den bästa? Då är du långt ifrån ensam. Vi på bästalåneförmedlaren.se kan utan tvivel konstatera att det knappast råder någon brist på låneförmedlare på den Svenska marknaden idag. 

För alla konkurrerar ju om din uppmärksamhet i en värld där vårt uppmärksamhetsspann bara blir kortare och kortare för varje generation. Så hur ska du gå till väga? Vi ger dig den ultimata guiden för hur du snabbt kan analysera alla låneförmedlare i Sverige och hitta den bästa för din situation.

Läs kundomdömen hos varje låneförmedlare 

Man brukar säga att kunden alltid har rätt, och visst är det ofta så. Ser du att ett bolag har så gott som full pott i betyg och tusentals unika kundomdömen listade så är det givetvis en positiv signal. Något som exempelvis låneförmedlare såsom Enklare och Zmarta lyckats uppnå. Men när det kommer till låneförmedling räcker det helt enkelt inte med att kolla efter höga stjärnbetyg på omdömessajter såsom Trustpilot.

Faktum är att det finns många olika sätt att läsa och förstå vad andra låntagare tycker och låneförmedlaren som du sitter och analyserar.

Låneförmedlare bästa
Ska du ansöka om bolån? Jämför då alla låneförmedlare noga så du
hittar den bästa för dig och din familj

Exempel på platser online där kunder kan lämna omdöme:

  • Google My Business är ett verktyg där varje bolag kan lista sin information offentligt såsom adress och kontaktuppgifter. Denna information hittar du vanligtvis i rutan till höger i Googles sökmotor när du söker på ett bolag. Här kan vem som helst även välja att lämna recensioner om låneförmedlaren. Eftersom dessa recensioner inte alltid behöver verifieras av bolaget kan åsikterna därför vara mer transparenta och äkta.  
  • Yelp och liknande omdömessajter är platser där du kan ofta kan hitta recensioner från kunder.
  • Facebook och andra sociala medier erbjuder ofta öppna kommentarsfält där kunder kan ställa frågor och få svar. Här kan du hitta intressanta mönster gällande vad företagets kunder egentligen tycker om en låneförmedlare. Du kan också skapa dig en bild av vilka svårigheter som kunder ofta upplever när de ska låna pengar online hos respektive låneförmedlare. 

Jämför & hitta bästa räntan hos alla låneförmedlare

Att låna pengar ger dig friheten att kunna förverkliga dina drömmar. Men att låna pengar innebär också att du behöver betala tillbaka allt – bit för bit och med ränta som grädde på moset. Just därför är det viktigt att du som låntagare jämför räntenivån noggrant mellan alla låneförmedlare för att hitta det bästa alternativet. Bara då kan du få låna pengar med låg ränta som passar för din ekonomiska situation.

Topp 3 LåneförmedlareGå till ansökningar
direkto bästa låneförmedlaren 2020Ansök
enklare logotypAnsök
zmarta lån omdömeAnsök

Ha koll på den nominella räntan när du söker lån

En nominell ränta kan beskrivas som den typ av räntesats man pratar om när syftet är att ta lån. Detta är den ränta som du som låntagare ska betala tillbaka till långivaren eller banken varje år. Letar du efter så billiga lån som möjligt så kan man även konstatera att denna typ av ränta är viktig att förstå.

Ibland kan det hända att låneförmedlare undviker att visa hela ränte-spannet vilket ger en osann bild om lånet för dig som kund. Sådana handlingar har historiskt sett resulterat i att låneförmedlaren bestraffas av konsumentverket. Stöter du på en låneförmedlare som fått tummen ner av konsumentverket bör du överväga andra aktörer. 

Förstå att din ränta är individuell

Du har precis som alla andra en unik livssituation, både ekonomiskt och vad gäller kreditvärdighet. Därför brukar långivaren ge dig en ränta som är individuellt satt. Med detta sagt är det viktigt att du jämför alla låneförmedlare så att du behandlas rättvist oavsett hur din ekonomi ser ut.

Skapa dig en bild av hur du återbetalar lånet

När du återbetalar ett lån är det viktigt att förstå vad som utgör betalningen och hur ofta du förväntas betala tillbaka. Exempelvis ingår ofta amortering, ränta och kostnader. 

hitta bästa låneförmedlare

Analysera vilken bakgrund låneförmedlare har  

En av många saker som är viktig att tänka på när du lånar pengar online är att förstå mer om låneförmedlarnas metoder och ägarstruktur. För att ta reda på vilken låneförmedlare som är den bästa behöver du dyka lite djupare än vad du ser i media. Alla aktörer som förmedlar lån i Sverige befinner sig i en hårt konkurrensutsatt marknad och sådant klimat kräver ansträngning för att just du ska välja dem.  

Ett antal låneförmedlare i Sverige ägs idag av stora mediebolag som omsätter flera miljarder varje år. Förmedlingstjänster som ägs av sådana bolag i mediebranschen ges inte bara ypperliga tillfällen att synas mest i TV, tidningar och digital marknadsföring. De ges dessutom en större möjlighet att köpa artiklar vilka innehåller vinklade budskap. Dessa budskap har i uppgift att övertyga dig som låntagare att välja just dem. 

Fler sätt att ta reda på mer om varje låneförmedlare  

  1. Ta reda på vilka metoder låneförmedlaren använder för att försöka förvärva dig som kund. Använder de aggressiv telemarketing eller använder de digital marknadsföring?
  2. Erbjuder aktören bara att hjälpa dig med att hitta bästa privatlånet eller har de ett bredare utbud? Ett brett utbud av lånetjänster kan ofta betyda större finansiell och ekonomisk expertis. 
  3. Kolla närmare på vilka typer av interaktiva jämförelse verktyg och kalkylatorer som bolagen erbjuder för att beräknad månadskostnad osv. Ställ gärna verktygen mot varandra som används av respektive tjänst för att jämföra lån och ränta. 
  4. Hur pass transparenta är bolagen när de visar siffror som har med lånen att göra? Kolla om de gömmer siffror och räntesatser inbäddat i innehåll eller långt ned på sidan.

Hur bra kundtjänst erbjuder varje låneförmedlare

Hur ett bolag värnar om sina kunder säger allt om hur bra de kommer gå för dem långsiktigt. Med anledning av detta är det viktigt att titta på hur deras kundtjänst är uppbyggd. Här är det smart att se efter vilka kontaktvägar låneförmedlaren erbjuder så att du kan ställa dina frågor till dem. 

Har företaget exempelvis generösa öppettider för att du ska kunna nå dem via telefon? Eller går de inte ens att nå via telefon? En seriös låneförmedlare kommer visa sitt supportnummer tydligt på på deras webbsida eftersom de vet att varje telefonsamtal är ett tillfälle för dem att behålla eller vinna över en kund. Glöm heller inte att titta efter i fall de erbjuder chatt på sin hemsida så att du som kund kan få svar på dina frågor och funderingar snabbt. 

2 kommentarer på “Analysera låneförmedlare & hitta den bästa

  1. Kan hålla med om att hur folk beter sig i kundtjänst är ganska viktigt. Har stött på flera större låneförmedlare som bara hänvisar till Vanliga frågor o svar vilket gör att man blir lite lagom sur

  2. Jag tycker det är svårt att välja låneförmedlare eftersom att det känns som att alla är likadana. Men denna artikel har fått mig att tänka till och titta lite djupare på alla låneförmedlare innan jag tar ett privatlån. Jag tycker det är svårt att veta vilka banker som låneförmedlarna samarbetar med! Alla skriver vi jobbar med 30 stycken banker…. Jaaa men vilka är det då??? Tack och lov att det finns lite vettiga artiklar som denna som jämför banker och låneförmedlare på ett mer transparent plan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Se låneförmedlare Jämför lån