Vårt omdöme av MittBolån - Bästalåneförmedlaren.se

Vårt omdöme av MittBolån

mittbolån omdöme

Mittbolån, som idag ägs av Compricer, är inte en av de mer välkända låneförmedlarna. Men deras betyg på Trustpilot (4,4 av 5 basert på omkring 200 omdömen) visar ändå att de har en uppskattande kundbas. De erbjuder idag omkring 9 banker och långivare vilka du som kund kan välja emellan. Vi kommer i denna artikel i vår låneförmedlare serie, att genomföra en kortfattad granskning av MittBolån där vi också ger dem ett slutgiltigt omdöme, så att du på egen hand kan avgöra vilken låneförmedlare du tycker är bäst. 

Hur funkar MittBolån?

MittBolån är en låneförmedlare som hjälper dig ställa ett antal långivare emot varandra för att på så sätt hitta den längst räntan och det lån som passar just dig. Ytterligare en fördel med denna låneförmedlare är att de endast tar en enda kreditupplysning behöver tas i samband med att du ansöker om lån hos dem.   

En del av Compricer

MittBolån är idag en del av Compricer, vilka i sin tur ägs av Schibstedt. Compricer erbjuder flera tjänster utöver privatlån, såsom bolån, försäkringar och elavtal. Att MittBolån nu är en del av ett Schibstedt-ägt företag är kanske ingen big deal för de flesta, men för oss på Bästalåneförmedlaren påverkar det vårt omdöme om dem. Detta kommer vi ej gå in mer i detalj på, men det kan vara bra för dig som läsare att känna till.   

vilken är bästa låneförmedlaren

Grundkrav för beviljat låt

För att få ett lån beviljat hos MittBolån, eller Compricer om man vill kalla dem för det, så behöver du först och främst var folkbokförd i Sverige. Du behöver också vara 18 år fyllda samt ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.  

Godkänner de betalningsanmärkningar?

Det finns mycket konflikterande information där ute, och beroende på var man vilar sina ögon, så hävdar vissa att MittBolån godkänner att du som kund har betalningsanmärkningar. Andra hävdar att de inte gör det.  

Vilken ränta erbjuder de?

MittBolån erbjuder ett räntespann mellan 1.31% och 2.0%, och en snittränta på 1.31%. Som kund kan du låna ett belopp från 50.000 kr till uppemot 1000 000 kr. Löptiden ligger på uppemot 50 år, givetvis beroende på hur mycket du lånar samt hur din ekonomiska situation ser ut.     

Stabil kundtjänst

Mittbolåns kundtjänst har vad vi skulle kunna kalla  genomsnittliga öppettider. De har alltså öppet på vardagar men däremot inte helgdagar, och därtill har de öppet någon timme kortare på Fredagar. Precis som merparten av alla låneförmedlare kan man nå dem via mejl och telefon. Däremot erbjuder MittBolån ingen chatt i dagsläget.

mittbolån omdöme kundtjänst

Vårt omdöme om MittBolån

Sist men inte minst vill vi nu ge vårt personliga omdöme om MittBolån. Denna låneförmedlaren har ett relativt litet antal långivare i jämförelse med andra aktörer, vilket påverkar vårt betyg negativt. MittBolån har dock ett relativt gott rykte, vilket avspeglas i deras omdöme på Trustpilot, vilket såklart är ett gott tecken. De har också möjlighet att låna ut större belopp till dig som kund, men å andra sidan beviljar de ej lån som ligger på mindre än 50 000 kr. När alla faktorer har räknats samman har vi valt att ge MittBolån betyget 3,8 av 5.      

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Se låneförmedlare Jämför lån