Bolån utan fast anställning - Bästalåneförmedlaren.se

Bolån utan fast anställning

Bolån utan fast anställning

Det är en vanlig missuppfattning att man inte kan få ett bolån utan fast anställning. Detta stämmer självfallet inte. Det finns flera olika långivare som tar hänsyn till andra faktorer än bara din anställningsform när de beviljar ett bolån.

Kan jag få bolån utan fast anställning?

I dagsläget är det allt fler svenskar som arbetar utan fast anställning. Många arbetar som till exempel vikarier, egenföretagare eller projektanställda, detta har lett till att allt fler långivare nu lägger större vikt vid andra faktorer när det kommer till bolån. Så länge du på något sätt kan visa för långivaren att du kan betala tillbaka lånet så borde du inte ha några svårigheter att få ett bolån utan fast anställning.

Många långivare lägger mer fokus på din betalningsförmåga snarare än din ekonomiska historik. Du har möjligheten att få ett bolån utan fast anställning så länge du uppfyller de krav som långivaren ställer. Sedan är det även viktigt att din kreditupplysning visar att du har hög kreditvärdighet för det belopp du behöver låna.

Så här ökar du dina chanser att få bolån utan fast anställning

Bolån utan fast anställning

Som vi nämnde är en viktig faktor att tänka på när du tecknar ett bolån din kreditvärdighet. Din anställning och lön spelar självklart en roll i det hela, men det finns flera andra faktorer som är viktigare. Om du beviljas ett bolån eller inte beror helt enkelt på långivarens bedömning av din kreditvärdighet. Det finns många saker att tänka på när du ska låna pengar. För dig som inte har någon fast anställning kan det vara bra att ha andra saker som kan väga upp din betalningsförmåga.

Om du till exempel har ett fordon eller annan fastighet kan detta komplettera den bostad du planerar att köpa som säkerhet. En annan sak att ha i åtanke är att du inte ska ha genomgått en massa kreditupplysningar. Om du har en stor mängd kreditupplysningar i ditt namn tyder det på att du tar många lån. Vilket är något långivare ser negativt på. Se därför till att inte ta några onödiga kreditupplysningar. Kreditupplysningarna ligger dock bara kvar i ett år, så om du redan har en massa kreditupplysningar kan det vara smart att vänta ut dem. Sist men inte minst, om du har flera aktuella skulder och lån minskar detta dina chanser att få ett lån beviljat. Det är därför viktigt att att reda ut alla lån och skulder innan du ansöker om ett bolån, speciellt om inte har fast anställning.

Jämför låneförmedlare och hitta den bästa för dig

 Bolån utan fast anställning

För dig som är på jakt efter bolån utan fast anställning är det viktigt att du förhandlar om dina bolån för att få bästa möjliga villkor samt hålla koll på din bolåneränta som du erbjudits. En bra låneförmedlare kan definitivt underlätta denna process för dig. Bästa Låneförmedlaren är din guide bland alla låneförmedlare på marknaden och hjälper dig hitta en låneförmedlare som kan assistera dig i jakten på det billigaste lånet med de bästa villkoren för dig.

Ska du istället ansöka om privatlån utan fast anställning? Då är det klokt att läsa vår artikel om hur du går till väga för att hitta den bästa banken för privatlån i Sverige.

Se låneförmedlare Jämför lån