Det här är viktigt att tänka på när du ska låna pengar - Bästalåneförmedlaren.se

Det här är viktigt att tänka på när du ska låna pengar

Har du tänkt låna pengar till ett större köp, för att till exempel bygga om hemma eller köpa bil? Då är ett privatlån förmodligen det bästa valet. Dock finns det ett par faktorer att tänka på innan du bestämmer dig för att låna pengar av banken.

Ett privatlån – även kallat blancolån – är ett lån utan säkerhet där du själv väljer hur pengarna du lånar ska spenderas. Det viktigaste är att göra det smart och genomtänkt. Att låna pengar för till exempel ett bilköp ska inte ge dig problem i efterhand på grund av skyhöga räntor. Du ska kunna känna dig lugn i det faktum att du klarar av att betala tillbaka lånet utan stora problem.

1. Ha alltid koll på procenten. Se till att alltid jämföra olika banker när du ska låna pengar. Det är stor skillnad på de olika räntorna bankerna erbjuder, vilket är något inte alla har koll på. Fokusera på att hitta bästa banken för privatlån som erbjudeer en låg ränta som passar dig. 

2. Se upp för att ha för många kreditupplysningar. För varje låneansökan som görs tas även en kreditupplysning. Att ha för många kreditupplysningar på kort tid förstör din kreditvärdighet. Om du själv jämför flera olika banker kan det leda till att du minskar chanserna till att få låna pengar med bra villkor.

3. Kolla med en låneförmedlare först. När du ska låna pengar är det smart att vända dig till en låneförmedlare. På så sätt sparar du inte bara tid, men låneförmedlare jämför flera banken med endast en kreditupplysning, så du kan få så bra villkor som möjligt. Läs våra omdömen om Ordna Bolån, Advisa, Sambla, Zmarta samt många fler låneförmedlare på vår hemsida.

4. Samla ihop dina lån och krediter. Har du köpt något dyrt på avbetalning eller har du utnyttjade kreditkort? Med dessa förekommer det höga räntor och avgifter. Om du ska låna pengar på nytt kan det vara smart att ansöka om hela beloppet så du kan samla in dina tidigare lån in i det nya. Bankerna tycker även det ser bättre ut att ha ett större lån istället för flera smålån.

5. Ansök med en medsökande. Om du ska låna pengar kan det vara smart att ansöka med en medsökande som till exempel din sambo/partner eller en förälder. Detta kan förbättra dina möjligheter att få ett billigt lån med bra villkor beviljat.

6. Låna på bostaden istället. Om du har ett bolån sedan tidigare så kan det finnas utrymme att utöka lånet på huset eller bostadsrätten, istället för att ta ett nytt privatlån. Bolån brukar oftast ha lägre ränta än privatlån då man uppger bostaden som säkerhet. Dock är det viktigt att se till att du inte passerar gränserna för amorteringskraven eftersom det kan betyda att du behöver amortera i betydligt högre takt på bolånet än vad du kanske klarar av.

7. Kom ihåg att lånet alltid ska betalas tillbaka. Man brukar säga att låna pengar kostar pengar, vilket stämmer då du alltid kommer behöva betala tillbaka summan du lånat samt ränta på det. Därför är det viktigt att tänka efter innan du ska låna pengar. Behöver du verkligen lånet? Har du koll på din ekonomi? Kan du betala av lånet inom utsatt tid utan problem? Om svaret på dessa frågor är ja, då är det bara att följa dessa tips och hitta det bästa lånet för dig.

Se låneförmedlare Jämför lån