Räkna ut din månadskostnad med en bolånekalkyl - Bästalåneförmedlaren.se

Räkna ut din månadskostnad med en bolånekalkyl

bolånekalkyl

Med en bolånekalkyl kan du enkelt och smidigt räkna ut din månadskostnad för ditt boende oavsett om du behöver låna till hus eller lägenhet. Du har även möjlighet att räkna på hur mycket du kan låna till bostad. När du räknat klart i boendekalkylen har du möjlighet att du snabbt och enkelt ansöka om lånelöfte eller ett bolån så att du har koll på allt innan du tar in en flyttfirma och börjar sätta dig till ro i din nya bostad.

Vad är en bolånekalkyl?

På många banker eller långivare hemsidor finns det en så kallad bolånekalkyl. Om du väljer att använda dig av bolånekalkylen kan du enkelt räkna ut vad ditt bolån kommer att kosta, med utgångspunkt från priset på bostaden du vill köpa samt hur mycket du lägger i kontant.

Innan du väljer att ta ett bolån så är det mycket viktigt att du har koll vad det kommer att kosta och att du har utrymme ifall räntorna höjs. Om man väljer att ta ett bolån så får man inte låna mer än 85 procent av bostadens totala värde. Den återstående 15 procenten måste du själv betala i form av en kontantinsats. Eventuellt har du möjlighet att ta ett blancolån för att täcka den delen om du behöver det. 

Det är smart att använda sig av en bolånekalkyl för att räkna på ditt hypotetiska bolån innan du ansöker om ett lånelöfte eller bolån. De flesta banker eller långivare har sina egna bolånekalkyler på sina hemsidor. Så ta en titt och räkna ut hur mycket du kan låna och vad du kan få för ränta.

Söker du lånelöfte med har ingen tillsvidareanställning i dagsläget? För dig som söker bolån utan fast anställning är det viktigt att se över vilka krav som gäller. Men det är värt att veta att även du som ej har fast jobb kan ges chans att få ett bolån.

Det finns även appar som är utvecklade för att enkelt räkna ut din ränta, du kan även ta en titt på din banks egna app för att få svar på dina frågor.

bolånekalkyl

Så sätts din bolåneränta

Efter du har använder dig av bolånekalkylen så kan ett av de följande stegen vara att ta ett bolån. Din ränta räknas ut från bankens ordinarie bolåneränta minus en individuell räntenedsättning. 

Fler faktorer som påverkar din bolåneränta är:

  • Det nuvarande marknadsläget och kostnaden på bostaden påverkar den ordinarie räntan.
  • Den individuella räntenedsättningen påverkas bland annat av hur mycket du tar ut i bolån jämfört med bostadens värde. Samt om du också har några övriga affärer med din bank.
  • Hur mycket du får låna av banken beror på din personliga återbetalningsförmåga och kreditvärdighet samt av en kalkyl. I den kalkylen ingår kostnaderna för lånet, samt för bostaden och andra hushållskostnader.
bolånekalkyl

Jämför lån och få bättre ränta

När du har provat på bolånekalkylen och nu har en bättre ide hur mycket pengar du behöver låna för ditt framtida bolån så är det smart att jämföra olika långivare. På så sätt kan du kan få en inblick av vilka långivare som är villiga att gå med på ett avtal. Att jämföra på egen hand kan vara svårt och tidskrävande. Du får även många kreditupplysningar, vilket är något som kan påverka din kreditvärdighet. Därför är det bäst att ta kontakt med en låneförmedlare som kan hjälpa dig hitta lånet med bäst ränta.

Bästa Låneförmedlaren är den bästa oberoende jämförelsesidan av Sveriges bästa låneförmedlare. Vi kan hjälpa dig hitta ett lån med bra villkor och så låg ränta som möjligt.

Se låneförmedlare Jämför lån