Santander Privatlån - Bästalåneförmedlaren.se

Santander Privatlån

Santander privatlån är ett lån utan säkerhet och är avsett för konsumtion. Med Santander privatlån kan du låna mellan 10 000–350 000 kronor. Du har även möjligheten att samla ihop dina lån och och på så vis sänka din månadskostnad.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån eller ett blancolån är helt enkelt ett lån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet innebär att den som lånar pengar inte uppger sin egendom som garanti för att få teckna lånet. Detta till skillnad från till exempel ett bostadslån där ens bostad är säkerheten och lämnas därför som en slags pant till banken utifall personen inte kan betala tillbaka lånet i fråga. 

Santander privatlån erbjuder lån från 10 000 kronor upp till 350 000 kronor. Vid varje låneansökan görs en individuell bedömning där man tar hänsyn till låntagarens situation och förutsättningar. Sedan blir man erbjuden en individuell ränta som varierar mellan 3,95–12,95%. Återbetalningstid på lånet bestämmer du själv – från 1 upp till 12 år. Santander privatlån har även samma månadskostnad varje månad, också kallad för annuitetslån. Detta innebär att man har samma månadskostnad varje månad, men den delen som går till ränta och delen som går till amortering justeras varje månad. Annuitet betyder att låntagaren betalar ett lika stort belopp varje månad. Betalning av ränta och amortering är med andra ord upplagt på ett sätt att det i slutändan alltid landar på samma summa per betalningsperiod.

Som låntagare kan man när som helst under amorteringstiden göra extra inbetalningar för att lösa lånet snabbare eller få en lägre månadskostnad. Detta kostar inget och det kostar även inget att lösa lånet i förtid.

Privatlån ränta

Om du nu väljer att ansöka om Santander Privatlån så är det viktigt att du har koll på räntan. Ett av de första stegen är att jämföra ränta och månadskostnad för ditt lån. Detta är ett viktigt steg då om du väljer att låna pengar betyder det är också att du kommer behöva betala tillbaka allt – bit för bit och med ränta på det. Just därför är det viktigt att du som låntagare jämför räntenivån noggrant mellan alla låneförmedlare. Det kommer hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för just dig och din ekonomiska situation.

Med Santander Privatlån så sätts räntan individuellt när du skickat in din ansökan och baseras då på dina uppgifter som du angivit tillsammans med den kreditupplysning som genomförs. Du har även möjlighet att söka låneskydd för ditt privatlån. Detta är en försäkring som betalar månadsbeloppet för ditt lån i upp till ett år, om något oförutsett skulle hända.

Grundkraven för att ansöka om Santander Privatlån

  • För att ansöka om Santander Privatlån så måste den sökande fyllt 20 år.
  • Sökande ska ha en fast årsinkomst på minst 150 000 kronor.
  • Som sökande får man inte ha några betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden.

Om du som sökande uppfyller dessa krav så kan du smidigt och enkelt ansöka om Santander Privatlån. Om detta är något du som låntagare är intresserad av så rekommenderas även att du tar en titt på deras guide för att få en bättre inblick i hur mycket du som kund får låna.  

Se låneförmedlare Jämför lån