Varför det kan vara en bra idé att byta bolån - Bästalåneförmedlaren.se

Varför det kan vara en bra idé att byta bolån

byta bolån1

Funderar du på att byta bolån? Många låntagare funderar på samma sak. Dock är det få som väljer att ta steget vidare då att byta bolån kan kännas krångligt. Men faktum är att man kan spara tusentals kronor varje år om man väljer att ta det steget. Detta gör att det är absolut värt att lägga ner lite tid och energi på att byta ut sin nuvarande långivare.

Jämför olika bolån och hitta det som passar dig bäst

I dagsläget finns det en mängd nya banker på svenska bolånemarknaden. Tack vare dessa nya banker har storbankerna äntligen börjat få konkurrens, vilket betyder att vi som låntagare har möjligheten att jämföra räntan mellan långivarna. Detta betyder att man som kund har möjligheten att få ett billigare bolån. Med dessa nya banker så har man möjlighet att jämföra bankernas ränta och hitta en bättre lån för dig.

De nya bankerna använder sig av en riktigt smart affärsidé där de har erbjudanden för  hushåll som vill byta bolån och därmed flytta sina nuvarande bostadslån till dem. Detta håller bland annat nere bankens kostnader då de inte behöver göra en egen kreditbedömning, utan dem kan utgå från den som redan har gjorts av den tidigare banken.

Det är viktigt att komma ihåg att du inte ska behöva betala normalpris på ditt bolån. Utan du ska alltid se till att ha en rabatt. Den rabatt du får när du tecknar ett lån försvinner efter en begränsad tid på 1-3 år, och det gäller att hålla koll på när den går ut så du slipper betala en hög ränta i onödan. Att förhandla med en bank om en lägre ränta behöver inte alls vara svårt. Ofta räcker det med att ringa banken och fråga ifall det kan matcha en konkurrents erbjudande. 

Om man fortfarande känner sig osäker med vilken väg man ska gå så är det en bra ide att komma i kontakt med en bolåneförmedlare som kan vara till stor hjälp för dig som är på jakt efter ditt nya drömboende.

byta_bolån2

Hur du ska göra för att byta bolån

Om du funderar på att byta bolån, men hela processen med att byta bank känns besvärlig. Men faktum är att du kan spara flera tusen kronor varje år om du väljer att byta bolån vilket gör att det absolut blir värt att lägga ner tid och energi på det.

Ett av de första stegen när du har bestämt dig att byta bolån är att ta reda på vad du betalar för ditt nuvarande bolån samt vad du har för ränta på lånet. Har du bunden ränta på dina bolån? Om du väljer att lösa ett bundet lån i förtid måste du betala ränteskillnadsersättning till banken. Om detta är fallet så kan det vara bättre att vänta med bankbytet tills de bundna räntorna har gått ut. Det kan också vara bra att be din nuvarande bank om ett så kallat amorteringsunderlag. Amorteringsunderlaget visar vilka amorteringsvillkor som gäller för lånet som du vill flytta. Som till exempel hur mycket du amorterar idag och vilken värdering som ligger till grund för amorteringen.

Ta sedan kontakt med olika banker du är intresserad av och ta in offerter på vad du kan få för priser och räntor om du istället skulle flytta över hela ditt engagemang till dem. När du väl har bestämt dig så kan du börja med att boka in en tid hos din nya bank. Allt detta kan låta extremt stressigt och svårt, i såna fall är det smart att komma i kontakt med en låneförmedlare som kan hjälpa dig på resan. Vi på Bästa Låneförmedlaren kan guida dig genom detta så att du hittar en låneförmedlare du trivs med och som hjälper dig få bästa erbjudandet för dig. 

Se låneförmedlare Jämför lån