Pensionsspara smart - 4 enkla tips - Bästalåneförmedlaren.se

Pensionsspara smart – 4 enkla tips

Att leva i nuet är en ynnest, men att planera för att kunna leva gott i framtiden också är inte heller fel. Att pensionsspara kanske inte låter så roligt, men det behöver varken vara omständigt eller svårt. I denna artikel ger vi 4 tips på hur du enkelt kan tänka för att maxa ditt pensionssparande.

1. Jobba med tjänstepension

Har du inte tjänstepension får du endast allmän pension från staten. Det kan innebära en låg pension. Därför är det viktigt att du har tjänstepension. Har du kollektivavtal så har du alltid tjänstepension, men många andra företag kan också betala ut tjänstepension för sina anställda.

Om du saknar tjänstepension via din arbetsgivare kan du fråga om det finns möjlighet att få en individuell tjänstepension. Går inte det kan du starta ett eget sparande till din pension, om du har ekonomiska förutsättningar för det. Detsamma gäller om du är egen företagare, eftersom du då inte får tjänstepension som de flesta anställda får.

2. Pensionsspara regelbundet

Som nämnt i ovanstående punkt är att starta ett eget sparande bra om du inte har tjänstepension. Men även om du har kollektivavtal kan det vara smart att månadsspara där du kan bygga upp ett pensionskapital över tid.

Lättast är du skapar en automatisk överföring så pengarna dras direkt när lönen kommer. På så sätt märker du knappt att du pensionssparar. Beroende på hur långt du har till pensionen kan du välja hus stor summa du vill avsätta. Har du långt kvar till pensionen kan du börja månadsspara ett relativt litet belopp. Det kan sen växa till stora summor med tiden och ränta på ränta-effekten.

pensionsspara smart

3. Se över och samla dina lån

Ett annat tips är att samla dina lån och krediter hos en och samma långivare. På så sätt får du en lägre räntekostnad vilket gör att du sparar mer pengar varje månad. Vilket ger för större ekonomiskt utrymme att spar för framtiden. Dessutom får du en bättre överblick av ränte- och månadskostnaden när du samlar dina lån. 

BästaLåneförmedlaren.se har listat de bästa låneförmedlarna när du letar ett samlingslån för att samla lån med bäst ränta. Processen är ganska snarlik mellan låneförmedlarna och med hjälp av BankID, en enda kreditupplysning och automatiserade processer kan du enkelt hitta det bästa samlingslånet för just dig.

4. Ha koll på ditt pensionssparande

Det behöver inte vara varken krångligt eller komplicerat att ha koll på ditt pensionssparande. På pensionsmyndigheten.se kan du enkelt logga in med BankID och se din pensionsprognos. Prognosen visar alla delar i pensionen, det vill säga din allmänna pension, tjänstepension och eventuellt eget sparande. Det ger en uppfattning om din framtida pension och lära dig mer om hur olika händelser i livet kan påverka den. 

pensionsspara för att få ut det mesta av livet

Vi hoppas att dessa tips gett dig lite mer kunskap och verktyg för hur du kan tänka när du ska pensionsspara. Så att du kan maxa din pension och leva gott i framtiden.

Se låneförmedlare Jämför lån